En dan ineens word je mama…

 

Wat wordt zijn eerste pakje?  

Geschreven door: Aniek van Wijk, mommy to be (dec ’17). In de reeks van ‘En dan ineens word je mama…’ neemt Aniek je mee in de wereld van al het leuks wat op babygebied te verkrijgen is. 

© Foto Aniek 

 Naast de vele interieurmerken voor de babykamer, is er ook heel veel te vinden op gebied van babykleding. Stuk voor stuk allemaal lief en schattig, met een hoog ik-wil-het-hebben gehalte. Maar toch… de kledingkast van de kleine van Beers valt nog mee. Hoe dat komt?

 
…Ik twijfel over welke maat ik nou moet kopen. En ben vervolgens bang dat als ik bijvoorbeeld te veel in maat 50 of 56 koop de kleine boy het weinig aan kan omdat ze zeggen: “ze groeien er zó snel uit!” Dat betekent dat ik dus voorzichtig ben geweest met het kopen van kleding en ga denk ik pas ‘los’ met shoppen vanuit mijn kraambed, want lang leven het online shoppen! Ik was al een behoorlijke online shopper, maar sinds mijn zwangerschap weet de postbode wekelijks ons huis te vinden. Sorry buren, voor al die pakketjes die jullie aan hebben moeten nemen. Vanaf volgende week ben ik thuis (VERLOF) en kan ik alles zelf aannemen. 

Materialen en omstandigheden

Nou goed, wat dan al wel in zijn kast hangt zijn boxpakjes, zachte leggings, truitjes, vestje, rompertjes, sokjes en mutsjes… want een baby hoort er comfortabel bij te liggen. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal en naar de omstandigheden waarin de kleding is gemaakt. De kleuren zijn basic en puur, grappig eigenlijk dat je toch een vertaalslag maakt van wat je zelf draagt. Al pak ik bij een baby niet zo heel snel naar zwart 😉

© Foto Aniek 

Little bunny

Persoonlijk vind ik H&M erg fijn wat betreft babykleding en dan vooral de baby Exclusive en Conscious-lijn. Ik kan het daarom ook niet laten om dagelijks even de collectie te bekijken, zo schattig en lief allemaal. Daarnaast heb ik gekozen om alle rompertjes in het wit te nemen (lees ook makkelijk met wassen). Van mijn vriendinnen kreeg ik de tip vooral de overslagrompertjes te kopen van Hema in maat 50 en 56. Voordeel daarvan is dat er supervaak een aanbieding is 2+1 en dat geldt ook bijvoorbeeld voor de hydrofiele doeken. Naast boxpakjes, waarvan het konijntje van DailyBrat mijn favoriet is heb ik verschillende overslagtruitjes van Noppies. Zijn eerste Mockies zijn ook al binnen, deze hebben we gekregen van vrienden. En verder ga ik op kledinggebied vast nog heel veel ontdekken. Mochten jullie tips hebben let me know!

© Foto Aniek

Nieuw merk ontdekt

Waar ik mezelf de afgelopen maanden ook erg in heb verdiept zijn alle te lieve en mooie dekentjes, babyaccessoires, doeken etc. Al eerder liet ik jullie weten dat ik fan ben van het merk Numero 74, maar vorige week ontdekte ik ook het merk Garbo & Friends, en uiteraard kon ik het niet laten om een dekentje te bestellen. Ik kan niet wachten totdat de baby in zijn Mozes wiegje ligt met een schattig dekentje, z’n speen en knuffeltje.


Deze week ben ik 35 weken zwanger en ga ik met verlof. Vanaf volgende week heb ik de tijd om de laatste dingetjes te regelen, te kopen of in te pakken (vluchtkoffer). Wat mijn plannen zijn in mijn verlof? … Je leest het snel in mijn laatste blog!

 

© Foto Aniek 

Reactie schrijven

Commentaren: 0