En dan ineens word je mama…

 

De stijlvolle keuzes

Geschreven door: Aniek van Wijk, mommy to be (dec ’17). In de reeks van ‘En dan ineens word je mama…’ neemt Aniek je mee in de wereld van al het leuks wat op babygebied te verkrijgen is. 

© Foto Aniek 

Natuurlijk niet onverwachts, in ons geval geheel gepland. Het gevoel wat je voelt bij het bijna zeker weten dat je zwanger bent is echt magisch. Het moment dat ik dat voelde, herinner ik me nog zo goed. Na een werkdag zat ik op de fiets terug naar huis, het liedje van Xavier Rudd ‘Spirit bird’ klonk door mijn oren en het enige wat ik kon denken was: er komt straks een dikke vette + op de zwangerschapstest te staan, het kan niet anders!

zaadjes voor een geldboom?

Nu 33 weken later kunnen we concluderen dat mijn gevoel aardig klopte want ik ben hoogzwanger! Noem je dat eigenlijk al zo bij 33 weken? Anyway vanaf het prille begin kan ik het niet laten om niet bezig te zijn met alle leuke babyspulletjes op gebied van verzorging, kleding en interieur (babykamertje) voor de bébé. Door Instagram en mijn vriendinnen was ik al redelijk op de hoogte van verschillende toffe merkjes, maar dat er zoveel leuks zou zijn, dat had ik niet gedacht! En na al die weken heb ik die geldboom helaas nog niet gevonden en dus ook nog niet kunnen planten…  

© Foto Aniek 

it's a boy

Al vrij snel was het duidelijk dat er sowieso een zwarte Bugaboo kinderwagen moest komen. Wij hebben gekozen voor de Bugaboo Buffalo, net wat stoerder en met een dieper mandje (erg handig voor al die boodschappen). Ook wisten wij vanaf 16 weken, net voor onze vakantie, dat de bébé een jongen is en kon ik dus heel gericht vanaf het strand ergens aan de Middellandse Zee op zoek gaan naar het perfecte ledikantje, commode, kastje en basiskleuren voor de babyroom.

© Foto Aniek 

Persoonlijke touch in de babykamer

Door mijn liefde voor interieur ben ik nogal gek op kwalitatief mooie spulletjes. Een mooi dekentje van Numero 74 mocht niet ontbreken en een passende match met de woonkamer en het boxkleed van Mies & Co was ook een pre. Daarnaast gaat mijn voorkeur uit naar een persoonlijke touch in spulletjes die o.a. terugkomen in het babykamertje. Zo krijgt de baby de achternaam van Beers en daarom vond ik het wel leuk om bij Junique een poster van een pandabeer te bestellen in een houtenlijst voor op zijn kamer. De plankjes aan de muur zijn net zoals de muur geverfd in de kleur Stiffkey Blue van Farrow & Ball. Op de plankjes komt o.a. zijn naam te staan in houten blokken, besteld bij mijn favoriete winkel Archive Store. Het leuke aan de blokken is dat wanneer hij over een paar jaar met woordjes kan gaan oefenen hij dat mooi met deze blokken kan gaan doen.

 

Tip: Wil je de babykamer ook een tintje geven maar heb je weinig tijd omdat je bijna uitgerekend bent of omdat de baby er al is en je niet wilt dat de verflucht blijft hangen? Gebruik dan altijd verf op waterbasis of kies voor de enige 100% biologische afbreekbare krijtverf Amazona. De verf is vrij van giftige stoffen, super dekkend, antiallergisch, ademend en nat afwasbaar.

 

Er is zoveel leuks en ik wil jullie eigenlijk nog zoveel meer vertellen, maar logisch dat jullie ook weer verder moeten 😉 In de volgende blog neem ik jullie mee in de wereld van verzorgingsproducten voor de baby en mijzelf, tot dan! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0