Plantenguide

In iedere woning en op veel werkplekken is anno 2017 wel een plant te vinden. Groen begint aan een ware revival en hoe! In deze 'Plantenguide’ staan de hipste planten van dit moment, hoe ze te verzorgen en goed neer te zetten. Daarnaast een paar tips van gave plantenboeken zodat je je kennis verder kunt uitbreiden én leuke ideeën kunt opdoen.

monstera deliciosa

De monstera deliciosa heet ook wel de gatenplant en is populair onder veel interieurliefhebbers. Deze plant kenmerkt zich door haar grote, groene bladeren met gaten. De monstera is verkrijgbaar in veel verschillende maten. Een kleine variant koop je al voor € 12,95. De plant heeft weinig verzorging nodig, geregeld een beetje water geven is voldoende. Je kunt hem op zowel een lichte als donkere plek neerzetten, zorg er alleen wel voor dat er niet teveel zonlicht op schijnt.

frenchyfancy.com, myscandinavianhome.com, mustaovi.blogspot.fi

pilea

De pilea (ook wel: pannenkoekenplant) is een kleine plant met ronde bladeren. Hij wordt er blij van om iedere week een klein beetje water te krijgen, maar let op: teveel water zorgt er juist voor dat hij het niet overleeft. Zoek je een mooie accessoire om de pilea in te doen? Bekijk dan eens deze plantenstandaard van Ferm Living; een stijlvolle manier om je planten in een ruimte neer te zetten. 


whiteplate.com

fermliving.com

yucca plant

Deze stoere plant met grove stam en bladeren past perfect in een Scandinavisch interieur. Zet de plant in een mooie mand en het geeft je interieur meteen een boost. De Yucca plant heeft zo min mogelijk verzorging nodig, dus het kost weinig tijd om deze plant te onderhouden. Neem voor meer verzorgingstips eens een kijkje op de website Mooi wat planten doen, aanrader!

thestylebox.nl

#urbanjunglebloggers

De Urban Jungle trend is zo'n hit, dat de hashtag #urbanjunglebloggers regelmatig voorbij komt op Instagram. De hashtag is bedacht door bloggers Igor (@igorjosif) en Judith (@joelix). Het is een project om mensen met dezelfde passie voor planten als hen, enthousiast te maken om  hun foto's ook te delen. Als je de hashtag intypt, komen inmiddels veel inspirerende foto's langs, superleuk om te bekijken! 

vosgesparis.com

meer inspiratie

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Het boek Wonderplants staat vol beelden en tips hoe je je planten het beste kunt verzorgen. Herbarium is een klein pocketboek voor het verzamelen van bladeren en bloemen. Niet vergeten mee te nemen als je on the go bent want er staat ook veel informatie in over het groen dat je buiten tegen komt. En tot slot een boek voor de echte plantenliefhebber: Ik en mijn plant. Dit is een handboek voor een 'bloeiende' relatie tussen jou en planten. Heb je zin om op stap te gaan? Bezoek dan eens de Hortus Botanicus in Amsterdam of Leiden: dé plek voor plantenliefhebbers. Er is hier zelfs een plantendokter aanwezig die je alles kan vertellen over de verzorging van je planten. 

1. Wonderplants, planten in je interieur - geschreven door Irene Schampaert en Judith Baehner

2. Herbarium - geschreven door Saskia de Valk

3. Ik & mijn plant - geschreven door Liedewij Loorbach

Reactie schrijven

Commentaren: 0