Trenddossier Ambiente | 17

Vorige week bezochten we de Ambiente: dé vakbeurs waar merken van over de hele wereld hun collecties presenteren op het gebied van living, giving en dining. Het Deense trendbureau Stilbüro bora.herke.palmisano voorspelde met de input van trendscouts vier trends voor 2017: delicate structures, honest materials, jumbled pattern en notable shapes. Wat ons opviel? Dat lees je in dit trenddossier! 

1. roze

Roze is een van de kleuren die we dit jaar veel zullen zien. Verf je muur in deze tint, kies voor een roze vloerkleed of voor roze bloemen... De lichte variant past overigens heel goed in de trend 'delicate structures'. Om je een idee te geven: waterachtige oppervlakken (toegepast op een tafelblad) en blad structuren vallen hier ook binnen.

2. blauw & goud

Combineer blauw met een touch of gold voor een prachtige uitstraling in je interieur. Tijdens de beurs kwamen we deze kleurencombinatie verschillende keren tegen. Zo spotten we prachtige theepotten van Bredemeijer, servies van Villeroy & Boch en home accessoires van Kersten.

3. stationary

Op de Ambiente was er een groot aanbod van notitieblokken, schriften, kaarten en opbergdozen. Bij de presentatie van de trend 'jumbled pattern' zagen we dit ook terug. Zoals de kartonnen boxen van Braun + Company. En House Doctor heeft haar stationary zelfs ondergebracht onder het merk Monograph. We kunnen er niet meer om heen: stationary is hot!

4. letterboards

Wie kent ze niet? De zwart-wit letterborden van vroeger waarop vaak openingstijden of de prijzen van producten gezet werden. Wij zagen ze deze keer op de beurs overal opduiken (Design Letters, Monograph). Hoe leuk om op te hangen of neer te zetten in de woonkamer, keuken, kinderkamer of je thuiswerkplek.

5. groen & planten

Veel interieurs staan tegenwoordig vol planten en de kleur groen is niet weg te denken in ons interieur. Ook op de Ambiente zagen we veel producten die in deze trend passen:  Curver introduceerde 'SMART to go' producten (natuurlijk in de trendkleur groen) ideaal om drinken en eten van thuis mee te nemen en lekker in het GROEN te gaan picknicken. Ook aan tafel kun je voor groen kiezen. Zoals het nieuwe - met de hand geverfde - servies Artesano Nature van Villeroy & Boch (trend 'honest materials': premium kwaliteit handwerk).

6. tropical prints

Niets is in 2017 te gek, alles kan en mag weer bij het inrichten van je interieur. Van felle en vrolijke kleuren tot tropische prints. Of wel: 'jumbled pattern'. Natuurlijk zagen we dit ook veel op de beurs. De haan op de foto is van het merk Toms Drag, een interieurmerk dat kunst verkoopt met kleurrijke designs. De vrolijke opbergbussen rechtsonder zijn van Wesco. 

Dit is wat ons opviel deze beurs. En wat ons betreft zitten er een paar gave trends en producten bij. Wat vind jij ervan? Ga jij een trend echt toepassen in je interieur? En hele restyling hoeft natuurlijk niet. Met een paar accessoires heb je al snel een hele nieuwe look. Zo hebben wij bijvoorbeeld de IXXI van bananenbladeren aangeschaft. Helemaal groen toch?   

Reactie schrijven

Commentaren: 0