Woontrends: Gespot in Parijs

Afgelopen weekend reisden we naar Parijs om de vakbeurs Maison et Objet te bezoeken. Twee dagen stonden volledig in het teken van het bekijken van nieuwe collecties en producten van internationale merken. Het lijkt erop dat de hele minimalistische ‘witte’ periode voorbij is. Geen soberheid en eenvoud, maar grote stands, veel luxe, kleur en overdaad. De crisis is voorbij. Het ‘mag’ weer. Benieuwd naar de woontrends die we hebben gespot? Lees ons verslag & get inspired!

urban jungle

Van een cactus tot pilea en van vetplant tot yucca: de interieurs zien groen van de planten. Ook tijdens Maison & Objet viel ons op dat de trend ‘Urban Jungle’ nog lang niet over is! Naast veel echte planten waren er heel veel producten met plantdessins (palmboom en varen zijn hierbij favoriet). Van kussen en servies tot posters en behang.

Greenery

Pantone heeft Greenery als dé kleur van 2017 uitgeroepen. En dat groen hot is, zagen we aan de vele stands met groene producten. O.a. bij HK living, Eightmood en Bloomingville.    

hanging out

Naast plantenhangers, die al een paar jaar in opkomst zijn in het interieur, zagen we dit jaar veel andere producten die je op kunt hangen. Hangmatten, stoelen en zelfs hangende theepotten. Je kunt het zo gek niet bedenken en het hing aan de plafonds van het grote beursgebouw.    

roze

Vorig jaar riep Pantone ‘Rose Quartz’ uit tot kleur van het jaar, maar ook dit jaar zien we weer veel roze terug in het interieur. Van poeder roze tot verweerd oud roze-rood; we zagen meubels, servies, bedlinnen en heel veel andere producten. De Albert Kuipstoel van Zuiver is een roze blikvanger voor zowel een romantisch als een stoer interieur. Want ook al vind je roze misschien heel zoet, dat hoeft absoluut niet. Combineer het dan wel met een juiste kleur uit een ander kleurenpalet.

fluweel

Niet alleen in de fashion is fluweel een trend. Deze gave stof zagen we op stoelen, banken en kussens in allerlei kleuren. En we zijn fan, want naast dat het een heerlijke zachte stof is om op te zitten, geef je er heel eenvoudig je interieur een stijlvolle look mee.  

eclectisch interieur

Minimalistische, sobere interieurs zijn omgeruild voor avontuurlijke interieurs met combinaties van verschillende materialen, kleuren en structuren. Voor een eclectische inrichting is lef nodig, alles kan en mag gecombineerd worden binnen deze trend. Tijdens de beurs maakten we o.a kennis met Beija Flor World, een lifestylemerk uit Israël met prachtige producten passend bij deze stijl. 

tropical colors

We zeiden het eerder al; deze beurs toonde ons een bonte verzameling van kleuren. Geel, blauw, roze, groen. Het kan dit jaar eigenlijk niet fout gaan met kleur in het interieur. Afgelopen jaren kon je kamer niet wit en licht genoeg zijn, dit jaar kun je met een gerust hart je kleurige accessoires weer van zolder gehaald. Maak een tropische en bonte kleurcombinatie en je hoort er helemaal bij. Een tikkeltje over de top? Het kan in 2017! Beelden van o.a. Sunny Life, Silk Ka.    

serving trays

Gin- tonic, Seks on the beach of gewoon een goed glas wijn? Ervaar de luxe hotelbeleving thuis en bedien jezelf of je gasten vanuit een serving tray. Maar vanuit een uitklapbare bar kan natuurlijk ook zagen we. 

let's have some fun!

Na het sobere simplistische van de afgelopen jaren, hebben we behoefte aan wat lol in huis. Wij zagen veel producten die binnen een handomdraai een glimlach op je gezicht toveren. Dus tijd voor plezier in huis!  De Rabbit Chair van Qeeboo is een stoel in de vorm van een konijn, leuk toch? En wat te denken van deze stoel, Miss Flamingo van AP Collection, gemaakt van flamingo-knuffels. Ook bij Pols potten was er genoeg lol te beleven op de stand.

duurzaam

We worden ons gelukkig steeds bewuster van de kwaliteit en het materiaal waarvan producten gemaakt worden. Ook het verhaal achter producten speelt een steeds grotere rol. Dat bleek zeker uit het grote aanbod duurzame artikelen. Zoals de armbanden van Van Verre (van gerecyclede slippers), de tassen voor kids van het nieuwe merk Onnolulu (van gerecyclede petflessen) en de lampen van Good&Mojo van It’s About Romi (duurzaam ontwikkeld en met elke lamp wordt het goede doel gesteund).   

 

Door: Talk About 

Reactie schrijven

Commentaren: 0