TIPS VOOR EEN INSPIRERENDE WERKPLEK

Als je veel thuis werkt, is het fijn om een inspirerende werkplek te hebben. Maar ook als je buiten de deur werkt of nog studeert, is zo'n ruimte in huis geen overbodige luxe. In deze blog geef ik tips voor het  inrichten van een inspirerende werkplek.

1 stijlvolle meubels

Een belangrijk onderdeel van de werkplek is het bureau. Een aantal woonmerken die mooie bureaus verkopen zijn House Doctor, HK Living en Zuiver, maar er zijn ook goedkopere oplossingen. Koop een paar schragen, leg hier steigerhouten planken op en verf je bureau in je favoriete kleur. Bij een bureau hoort natuurlijk een stoel om op te zitten. Kies voor een stoel die past bij de stijl van je werkplek, zoals een vintage houten krukje, de witte Eames Chair (een echte klassieker) of de nieuwe, stijlvolle designstoel Omg van Zuiver.

© My Scandinavian Home | www.myscandinavianhome.com

© VT wonen | www.vtwonen.nl

© House Doctor | www.housedoctor.dk

2 opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde werkplek zorgt er, naast een creatieve werkomgeving, voor dat je productiever werkt. Stijlvolle lades of een kast zijn onmisbaar om je administratie in op te bergen. 

© VT wonen | www.vtwonen.nl

3 groene zuurstof

De trend 'Urban Jungle' heeft Nederland al een tijdje veroverd. In veel interieurs zie je tegenwoordig allerlei soorten planten staan: van yuccaplant tot de pilea en van cactus tot vetplant. Planten geven kleur aan je interieur en zorgen voor zuurstof, iets wat essentieel is in de werkkamer.  Er zijn veel opties waar je planten in kunt zetten. Kies bijvoorbeeld voor een mooie vaas, plantenhanger of voor een hippe plantenstandaard van Ferm Living. 

© Insideout | www.insideout.com.au

© Minun Media  | www.minunmedia.fi

© Ferm Living | www.fermliving.com

4 posters

Een poster is een leuke accessoire voor de werkplek. Op onderstaande beelden zie je mijn twee favoriete posters van My Deer en Ohmyhome. Maaike Koster van My Deer ontwerpt handgemaakte posters, passend bij de Urban Jungle trend. Ohmyhome is een webshop met unieke posters, keramiek, verlichting en producten voor de kinderkamer. 

© My Deer | www.mydeerartshop.nl

© Ohmyhome | www.ohmyhome.nl

5 finishing touch

Als je de juiste meubels hebt en alles is opgeruimd, is het tijd voor de finishing touch. Vergeet vooral de gordijnen en muren niet. Geef je muur een nieuwe look met de krijtverf van Amazona, die 100% ecologisch is, of kies voor een wand van kurk om al je inspiratie aan op te hangen. Bestel een mooi paar gordijnen en je kunt aan de slag in je nieuwe werkplek!

© Amazona | www.amazona.nl

© Petra Bindel | www.cameralink.com

Reactie schrijven

Commentaren: 0