CULINAIRE CADEAUTIPS

Leopold Vienna

 

Sinterklaas en Kerstmis staan weer voor de deur en dat betekent veel gezelligheid, lekker eten en een heleboel cadeautjes. De feestdagen zijn tenslotte niet compleet zonder cadeautjes. Vind je het lastig om iets origineels te bedenken? Dan help ik je graag! Hieronder vind je 9 culinaire cadeautips (ik ben nu eenmaal een foodie), super om te geven en om te krijgen!

 

1. zelf iets maken

Ben je creatief en kun je een beetje bakken? Maak dan zelf een taart of cake. Dit is leuk om meteen te geven. Wil je echt iets inpakken, dan kun je lekkere koekjes maken. Stop ze in een mooi potje of doosje (die je ook zelf kunt maken), strikje erom en klaar. Bijvoorbeeld: chocolade meringues, chocolade dadelwalnotenreepjes of kerstkoekjes.

  

Bron: Zoetrecepten
Bron: Zoetrecepten

2. servies

Een servies is altijd een goed cadeau om te geven. Het hoeft natuurlijk niet een complete collectie te zijn, juist een paar speciale items waarmee een eigen servies gemixt kan worden is helemaal van deze tijd. En een stuk betaalbaarder. Kies voor de feestdagen bijvoorbeeld voor een echt kerstservies en je tafel is zo omgetoverd in kerstsferen.

 

Bron: Villeroy & Boch
Bron: Villeroy & Boch

3. Weckpotjes

Wat je tegenwoordig vaak ziet, zijn weckpotjes met losse ingrediënten erin. Er zit een kaartje bij met het recept, zodat de ontvanger van het cadeautje zelf aan de slag kan. Je kunt dit ook heel goed zelf maken. Pak een glazen pot en vul deze met droge ingrediënten, laagje voor laagje. Schrijf vervolgens op een briefje wat er nog toegevoegd moet worden (zoals melk of boter) en wat het recept is. Hang het briefje aan het potje met een leuk lint en klaar is je cadeau. Geen tijd, of niet zo handig met dit soort dingen? Koop het cadeau dan kant en klaar bij bijvoorbeeld de Hema of een bakwinkel. 

 

Bron: Huis van Belle
Bron: Huis van Belle
Bron: www.15gram.be
Bron: www.15gram.be

4. thee

Thee is altijd een goed idee (of thee gerelateerde producten).  Tenzij iemand een zware koffieverslaving heeft. Van theepot of glas, tot thee accessoires of losse thee er is voor elk budget iets te vinden. Je kunt er een leuk pakketje van maken, met bijvoorbeeld twee theeglazen, een thee-ei en een zak kruidenthee.

 

Gezondigen Pumpkin Pie
Bron: Bredemeijer. Getoond model Lund: €47,95

5. abonnement

Vind je het lastig om iets leuks te geven? Denk dan eens aan een tijdschrift, zoals FOODIES of Elle Eten. Je kunt er 1 kopen, maar je kunt ook een abonnement cadeau geven. Op die manier heeft de ontvanger er nog langer plezier van! 

 

Bron: FOODIES
Bron: FOODIES
Bron: Elle Eten
Bron: Elle Eten

6. koffie

Ga je naar een echte koffieliefhebber? Kies dan voor een koffiecadeaupakket.  Deze drank is in de jaren zo ontzettend in populariteit gestegen dat er genoeg te koop is. De laatste trend is de slow coffee maker. Die zorgt ervoor dat je rustig en relaxed de tijd neemt voor een bijzonder kopje koffie, waarbij de smaak niet verloren gaat. 

 

©Leopold Vienna, getoond model €36,95
©Leopold Vienna, getoond model €36,95

7. kaasplankje

Dit kaasplankje is niet alleen handig, maar ziet er ook nog eens stoer uit. Om er een leuk pakketje van te maken, kun je er nog wat kaas bij leggen. Verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen. 

 

Leopold Vienna Cocktails
Bron: Boska

8. kookboek

Voor de echte foodies is een nieuw kookboek natuurlijk altijd leuk. Dit jaar is “Smokey Goodness” uitgeroepen tot kookboek van het jaar waarin je alles leest over de barbecuecultuur. Is barbecueën nou niet echt je ding, dan zijn er natuurlijk nog genoeg andere leuke kookboeken. Ook genomineerd was bijvoorbeeld het boek “Zuur”. Hierin staan 60 recepten met zuur in de hoofdrol. Twee kookboeken die net even anders zijn dan de rest. Ben je benieuwd naar de andere genomineerden, kijk dan hier.  

 

©Smokey Goodness
©Smokey Goodness
©Zuur
©Zuur

9. bakspullen

De echte bakliefhebber heeft nooit genoeg bakspullen. Denk aan gekke bakvormen, gebakkwasten, spuitzakken en fondantrollers. Speciaal voor de kerst heb je een bakplaat in de vorm van sterretjes.

 

Bron: Cake Boss
Bron: Cake Boss
Bron: Cake Boss
Bron: Cake Boss
Bron: Cake Boss
Bron: Cake Boss

Door: Maika

share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0