7X 'COOLE' WINTERUITJES IN DECEMBER

Sint is net het land uit en het duurt nog maar even voordat de kerstdagen aanbreken. Deze dagen staan in het teken van gezelligheid, cadeaus, maar ook vaak van veel eten. Heb je genoeg van het binnen zitten en al dat eten? In deze blog lees je over de 'coolste' winteruitjes. Tijd om er op uit te trekken.

 

1 magisch maastricht


In de wintermaanden is Maastricht omgetoverd tot een magische stad vol lichtjes. Struin over de gezellige kerstmarkt met vele kraampjes om je cadeaus te scoren voor onder de kerstboom en geniet aan het eind van de dag van een warm glas glühwein op het Vrijthof. Magisch Maastricht vindt t/m 1 januari 2017 plaats.

© VVV Maastricht | www.vvvmaastricht.nl

© De Telegraaf | www.tmgonlinemedia.nl

2 warm winterevenement in arnhem

Reserveer 17 of 18 december alvast in je agenda, want dan staat het openluchtmuseum in Arnhem in het teken van het warmste winterevenement van Nederland: Landleven Winter. Ga lekker schaatsen op de ijsbaan en geniet daarna van warme soep of stamppot. Er zijn ook veel activiteiten voor kinderen, dus het is echt een aanrader om er met je kinderen heen te gaan! Bekijk hier het programma van het evenement.

 

© Keizerstad | www.keizerstad.nl

3 romantische avond bij kaarslicht

Romantischer kan het niet: een avondje struinen door een stad vol sfeervolle verlichting. In Delft is op dinsdag 13 december Lichtjesavond en in Gouda kun je op vrijdag 16 december  Gouda bij kaarslicht bewonderen. Op verschillende plekken in de stad spelen bandjes en vergeet geen grote kop chocolademelk met slagroom te drinken op de markt!

 

© Gouda bij Kaarslicht | www.goudabijkaarslicht.nl

4 winterland in breda

Beleef de winter deze maand in Breda! Drie weken lang is deze stad omgetoverd tot een plek waar je ondergedompeld wordt in de winterse sferen. Loop over de gezellige kerstmarkt, waag een rondje op de schaatsbaan of neem een kijkje bij de kermis. Overal in de stad kun je glühwein of warme chocolademelk met slagroom drinken. Nog geen plannen voor Oudejaarsavond? Tijdens Winterland wordt het jaar spetterend afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.  Naast dit uitje kun je van 18 tot en met 24 december in Breda terecht voor 3FM Serious Request. Het Glazen Huis komt voor de tweede keer naar deze stad toe. In december kun je dus echt niet meer om deze parel van het Zuiden heen.

 

© Internetbode | www.internetbode.nl

5 amsterdam light festival

Onze hoofdstad staat deze maand in het teken van licht, kunst en water. Tot en met 22 januari 2017 kun je vanaf een rondvaartboot 35 prachtige kunstwerken van diverse designers bewonderen. Tickets voor dit festival koop je via de website. 

 

© I Amsterdam | www.iamsterdam.com

6 verwen jezelf met een dagje wellness

In de koude wintermaanden is het heerlijk om een dag uit te rusten en te ontspannen in een wellness. Plan een dag en geniet van de warme baden, sauna's en massages.

 

© Fantastic Frank | www.fantasticfrankrealestate.com

7 kerstmarkten over de grens

In Duitsland en België zijn de Kerstmarkten weer geopend! Geniet in België van nostalgische Kerstmarken in Gent of Brugge of rijd naar Duitsland om bratwurst te eten in Düsseldorf, Keulen of Oberhausen. Ideaal om je kerstcadeaus te scoren. 

 

© Duitsland Infoblog | www.duitslandinfoblog.nl

Door: Joëlle 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0