SHAKEN VAN DE KOU? NEE SHAKEN MET COCKTAILS!

Leopold Vienna

 

Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door Leopold Vienna drinkt 82% van de Nederlanders het liefst een cocktail in de zomer. Begrijpelijk want zon, zee en strand vragen om een kleurrijk drankje in de hand. Maar zijn cocktails alleen voor de zomer? Wij vinden van niet. In de zomer drink je kleurrijke exotische cocktails en in de winter kun je juist een heerlijke hartverwarmende cocktail drinken, zoals één met een winterlikeur. En op feestjes zijn ze altijd leuk. Cocktails kunnen wat ons betreft het hele jaar door gedronken worden! 

 

Great gatsby

Vroeger hadden cocktails helemaal geen zomerse uitstraling. Tijdens de drooglegging in Amerika in de jaren ’20 deden cocktails hun intreden. Alcohol werd verboden, dus gingen mensen stiekem thuis aan de gang met het maken en mixen van dranken. Dit gebeurde vooral in de rijkere kringen. Er ontstond een subcultuur van clandestiene feestjes, speak-easy-barretjes en cocktails. De Great Gatsby stijl deed zijn intreden. Dus heb jij een chic feestje, dan kunnen cocktails zeker niet ontbreken! Ben jij op zoek naar spanning, dan moet je naar een speak-easy-barretje gaan, zoals Door 74. Er zijn er een aantal in Nederland, maar waar die zitten, is natuurlijk geheim.

 

zelf cocktails shaken

Natuurlijk is het leuk om een cocktail in een mooie bar te drinken, maar ook thuis is het juist erg leuk. Het is helemaal niet moeilijk om thuis cocktails te maken. Je hebt er een aantal producten voor nodig, maar als je die eenmaal in huis hebt, kun je daar lang plezier van hebben. Ik heb vorige week een aantal cocktailproducten van Leopold Vienna mee naar huis genomen om het eens uit te proberen. Leopold Vienna is dé specialist op het gebied van thuis cocktails maken. Ik heb de cocktailshaker, barmaat, zeef en het roerrietje meegenomen. Vooral de barmaat vond ik erg handig, omdat je zo snel de juiste hoeveelheid kunt inschenken. Leopold Vienna heeft nog veel meer producten voor het maken van cocktails, zoals een barlepel, schenktuit, barstamper en cocktailgarde. Ben je beginnend cocktailmaker zoals ik? Begin dan met de cocktailshaker en barmaat.

 

©Leopold Vienna
©Leopold Vienna

presentatie

Een cocktail smaakt nog beter als die mooi gepresenteerd wordt. In een passend glas, met wat fruit erbij, rietje erin, suikerrandje, etc. Je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt. Elke cocktail wordt gepresenteerd in een “eigen glas”. Zo is dit Martiniglas een must have voor liefhebbers van de cosmopolitian of dry martini. Het Grand Royal longdrinkglas van Villeroy & Boch kan weer mooi gebruikt worden voor een Long Island Ice Tea of een Tequila Sunrise. Elk glas heeft zijn eigen karakter. Klik op deze link om meer te lezen over soorten cocktailglazen.

 

©Villeroy & Boch                                                                         

recepten

Wij hebben wat leuke recepten voor je op een rijtje gezet. Met deze cocktails kom jij zeker de winter door! Voor meer recepten klik op deze link

 

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Amaretto Sour

- 45 ml De Kuyper Amaretto

- Vers sap van een halve citroen

- Eiwit

- IJsblokjes

- Cocktailshaker

- Barmaat

- Rietjes

- Citroen of sinaasappel voor decoratie

 

 

 

 


Espresso Martini (2 personen) uit het boek "Gezondigen"

- 60 ml espresso 

- 80 ml koffielikeur (bv. Tia Maria)

- 80 ml wodka

- IJsblokjes

- Cocktailshaker

- Barmaat

 

 

 


Warm Appeltaartje 43

- 50 ml likeur 43

- 150 ml appelsap

- 1 kanaalstokje

- Geklopte slagroom

- Kaneelpoeder

- Barmaat


Winter of niet, sommige cocktails hebben een frisse smaak, maar dat is toch ook juist lekker in de winter? Gezellig op een feestje of gewoon lekker op een vrijdagavond. Het drankje ziet er niet alleen verfrissend uit, maar smaakt ook nog eens heel lekker! Deze cocktail kan het hele jaar door gedronken worden en dat vinden wij leuk! Wij hebben nog net de laatste watermeloen kunnen meepakken van dit seizoen. Lukt dit jou niet meer? Geen probleem, kies dan voor een schijfje citroen.

 

Watermeloen cocktail

- 30 ml De Kuyper Watermelon

- 20 ml Kwai Feh

- 7-Up

- IJsblokjes

- Stukje fruit, bijv. schijfje citroen

- Cocktailshaker

- Barmaat

- Rietjes


Ik vond het erg leuk om te doen. Hopelijk hebben ik jou ook zo ver gekregen om thuis aan de slag te gaan met de lekkerste wintercocktails! Volgens het onderzoek van Leopold Vienna, waar ik al eerder naar verwees, drinken vrouwen het liefst een cocktail met Johnny de Mol of met Mark Rutte. Dat snap ik dan ook weer wel, want daar krijg je zeker een warm hart van! Met wie drink jij het liefst deze hartverwarmende drankjes? 

 

Door: Maika

Meer informatie over Villeroy & Boch of Leopold Vienna? Voor productuitleen, aanvraag van hoge resolutiebeelden en/of winacties kun je contact opnemen met TALK ABOUT PR & Communicatie (www.talkabout.nu)

 

share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0