EEN DAGJE VTWONEN & DESIGN BEURS

 

Ook dit jaar hebben wij de vtwonen & design beurs bezocht. Leuk om nieuwe collecties van verschillende lifestylemerken te bekijken. Nog leuker om te zien hoe zij zich presenteerden en in contact met bezoekers probeerden te komen (van selfiechallenge, blogsessie tot stylingtips). Daarnaast hebben we verschillende 'Talks of the house' gevolgd: inspirerende lezingen over wonen.  Wil jij nog naar de beurs toe gaan - het is zéker de moeite waard - dan kan dit tot en met 2 oktober.

 

Naast stands van verschillende merken, stonden er verschillende magazines met een eigen woning. Vtwonen had een XXL home, met enorme leefkeuken, grote speelruimte en vide. Natuurlijk helemaal volgens de laatste trends ingericht. We zagen bijvoorbeeld dat er meer donkere kleuren in het interieur werden gebruikt zoals donkerblauw en zwart. 'For happy living' moest je bij Ariadne at Home zijn. Hun huis was, zoals we van het magazine gewend zijn, lekker fris en licht. Toch zagen we echt een verschil met vorig jaar. Er is een andere weg ingeslagen. Vanaf september is het magazine gerestyled, meer van deze tijd met het behoud van hun eigen signature. En dat zag je op de stand.  De landelijke woonstijl op  verschillende manieren: romantisch, speels, klassiek, trendy en creatief. Stijlvol Wonen, Wonen Landelijke Stijl en Eigen Huis & Interieur hadden ook ieder hun eigen huis.  Hieronder een paar foto's. Wedden dat jij er zo uit haalt welke foto van welk magazine is!

 

Het viel deze beurs op dat nieuwe media een steeds grotere rol gaat spelen. We zagen merken die samenwerkingen waren aangegaan met bloggers. Souraya van Bintihome  en twee andere bloggers die voor Flexa ieder een stijlkamer ingericht hadden met de nieuwe trendkleur Denim Drift. Of Interior Junkie die dinsdag een blogsessie had bij Swiss Sense . Maar ook Insta-winacties werden ingezet om meer exposure te genereren voor een merk en het aantal bezoekers op de stand . Zoals Forbo Flooring met hun selfiechallenge waarmee een privé huisconcert gewonnen kan worden. En Karwei met een winactie waarbij voor de eigenaar van de meest inspiratievolle foto van de stand een tegoedbon verkregen kan worden. Wij vonden dit hartstikke leuk om te zien! Als kabaalmakers geven wij aan onze klanten aan dat cross mediale communicatie (het inzetten van verschillende middelen) een goede manier is om meer exposure te krijgen. Dit waren een paar mooie voorbeelden.

 

opvallende trends

Naast ideeën voor de styling van je interieur zagen we ook nieuwe trends op het gebied van kleuren, vloeren, karpetten, keukens, badkamers, kinderkamers etc.

 

urban jungle

Je kon op de beurs ook echt niet meer om de 'groentrend' heen. In de stands van de merken en van de huizen van de magazines waren heel veel planten te vinden. We zijn superblij met het feit dat de 'urban jungle' stijl (mede door de campagnes van mooiwatplantendoen.nl) een trend is, want wij zijn gek op bloemen en planten. Vergeet bij deze trend niet om de planten te groeperen en te combineren in hoogtes.  

 

Bron: Pinterest, Eigen Huis & Interieur

Karwei

We waren blij verrast door Karwei die met haar boutique hotel liet zien dat ze steeds meer een woonwinkel wordt. Veel groen, koper, okergeel en donkere kleuren geheel volgens de laatste kleurentrends.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

We kunnen nog heel veel vertellen over wat we hebben gezien, maar het beste kun je gewoon gaan kijken! #enjoy #happyliving

Door: Maika en Kim

share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0