HET PROEFSEIZOEN IS GEOPEND!

Leopold Vienna

 

Vorige week zondag was het zover, de aftrap van een nieuw seizoen Heel Holland Bakt. Met dit jaar zelfs een officiële nabeschouwing in het programma Smaakt naar meer. Daarnaast begon donderdag ook een nieuw bakprogramma Ja ik wil...een taart. Het bakseizoen is duidelijk weer begonnen, maar bakken is niet voor iedereen weggelegd. Terwijl mijn zus altijd bezig is met het maken van de meest lekkere recepten, zit ik vooral klaar om te proeven en te beoordelen (iemand moet het toch doen). Leuk dat het bakseizoen is begonnen, maar ik open hierbij het proefseizoen! 

 

gezond bakken

Mijn zus, Sabine, houdt heel erg van bakken. Ze vindt het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en om zo gezond mogelijk te bakken. Gelukkig bakt ze ook graag voor ons. Zo maak ik opeens kennis met een gezonde bananencake, kwarkbollen en een gezondere variant op de bounty. In eerste instantie klinkt het niet zo aantrekkelijk, maar bij het proeven heb ik mijn mening bijgesteld. Kookprogramma's, kookboeken en foodblogs, zoals uitpaulineskeuken.nl en francescakookt.nl inspireren mijn zus. Ik word weer door haar geïnspireerd, omdat zij met zoveel passie bezig is. En niet onbelangrijk, er komen ook echt lekkere gerechten uit voort.

 

 

Bron: Instagram van @foodiestogether

hoe doet ze het toch

Terwijl mijn moeder en ik het doen met de simpele bakproducten, gebruikt Sabine altijd bijzondere producten. Speciale bakvormen, spatels, fondantrollers en ga zo maar door. Ze is een fan van Cake Boss. Dit merk van Buddy Valastro, dé taartenmaker uit Amerika (heeft ook een eigen TV programma) heeft mooie producten voor de echte bakliefhebber. Speciaal voor mensen, zoals mijn zus, die houden van bakken en die dat willen doen met de beste producten. 

 

©Cake Boss | www.cakeboss-bakeware.nl
©Cake Boss | www.cakeboss-bakeware.nl

de presentatie

Wat ik zelf dan wel weer leuk vind, is de presentatie van een cake of taart. De vorm, kleur en het materiaal van een bord of schaal kan een creatie echt afmaken. Er zijn zoveel verschillende manieren om dit te doen. Op internet doe ik veel ideeën op, zoals deze leuke bamboe bordjes en de vrolijke bloemenbordjes. 

 

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest
©Villeroy & Boch | www.friends.villeroy-boch.com
©Villeroy & Boch | www.friends.villeroy-boch.com

Ik ben heel erg benieuwd naar wat mijn zus deze week weer gaat maken. Ik heb geleerd niet te snel te oordelen, want je moet het echt geproefd hebben voordat je er iets over kunt zeggen. Benieuwd naar de gerechten van mijn zus? Je kan haar volgen op Instagram @foodiestogether. Ik hoop dat ik jullie ook geïnspireerd heb. Of je nou een bakker of een proever bent, eten is en blijft een belangrijk onderdeel in ons leven. Ik zou zeggen: blijf lekker proeven en laat je telkens weer verrassen!

 

Volgende week lees je wat de lievelingstaarten zijn van al onze bloggers.

 

Meer informatie over Cake Boss of Villeroy & Boch? Voor productuitleen, aanvraag van hoge resolutiebeelden en/of winacties kun je contact opnemen met PR-bureau: TALK ABOUT PR & Communicatie (www.talkabout.nu)

 

 

Door: Maika Bikker

share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0