HI HA HO EEN EERSTE KOOPHUIS!

 

Tijdens mijn studie interieurstyling kon ik alleen maar dromen van een huis met glas in lood. Eind 2015 was het zover en kocht ik samen met m’n lief een jaren 30 woning in Breda, mét glas in lood. Het afgelopen jaar heeft trouwens bijna iedereen binnen onze vriendenkring een huis gekocht. Tijdens de zaterdagavondborrel gaan gesprekken nu al snel over hypotheekrentes, verbouwingen en inrichtingen. Ontzettend leuk natuurlijk, elke keer weer denk ik: 'wauw, wat ben ik hier trots op.' We hebben namelijk allemaal onze droomhuizen gekocht, hoe tof! Nog een gouden tip als je binnenkort zelf aan de slag gaat met een huis en je alle informatie nodig hebt die er maar te vinden is: Beurs Eigen Huis, 4-6 maart in Utrecht.  Over mijn zoektocht naar een gave plek, de verbouwing en het allerleukste het stylen kan ik heel veel vertellen...

 

Toen de huizenjacht op Funda begon, keek ik heus niet alleen naar de wijk, de voorkant van het huis en of het wel of niet een tuin op het zuiden had. Dit laatste is in Breda sowieso lastig, vooral als je in bepaalde wijken wilt wonen, dus het werd al snel een tuin op het zuid-oosten maar hé; dat is ook helemaal prima. Lekker op zondagochtend een cappuccinootje, croissantje en jazzmuziekje in de ochtendzon. 


 

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

 

Tijdens de vele Funda bezoekjes was ik aan het screenen op de keuken, badkamer en werd ik helemaal gelukkig als er een goede vloer in lag. Weet je waarom, ik ben gewoon geen klusser. Ik vind het echt niet leuk en zorg liever voor koffie en gesmeerde broodjes. 
Dus toen wij dit huis zagen met een mooie keuken, badkamer, perfecte gietvloer én in de gang een ouderwetse granietvloer was ik bijna verliefd.

 


Dat bijna kwam doordat er een enorme lelijke schuifdeur in zat aan de achterkant. Toen ik in een paar seconden dacht dat dit niet ons huis zou kunnen worden, zei m’n lief: "Ja maar die schuifdeur halen we er gelijk uit en daar komen gewoon van die jarendertig tuindeuren terug in." Precies, dat doen we. Voor ik het wist was het rond en waren wij de eigenaren van het huis. Gelukkig geen hele verbouwing maar hier en daar wat klussen. Prima te overzien. De wc beneden wordt volgend jaar aangepakt, de tuin moet even anders worden ingedeeld zodat we gezellige borrels en etentjes kunnen geven en als we wat ouder zijn is een wc op de eerste verdieping ook wel een pre dus hoogstwaarschijnlijk wordt over een paar jaar de badkamer aangepakt. Maar alles op z’n tijd, een huis is immers nooit af, dus hoe leuk is het om telkens iets aan te pakken?!

 

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

 

Vrienden van ons zitten wel midden in een (grote!) verbouwing en daarvoor heb ik zo veel respect. Ze doen veel zelf en hebben daar vier maanden voor uitgetrokken. Elke keer als je gaat kijken, zie je steeds meer hoe het gaat worden, het is superleuk en interessant om dit proces te zien. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen een ruimte of huis gaan verbouwen. De woningmarkt trekt aan en de economie gaat steeds meer de goede kant op.


 

Bij een verbouwing komt zo veel kijken dat ik het goed kan begrijpen dat wanneer je hier 0,0 verstand van hebt je echt niet weet waar je moet beginnen. Vandaar dus mijn gouden tip in het begin. Twee keer per jaar wordt er in Jaarbeurs Utrecht Beurs Eigen Huis georganiseerd. Een beurs waarbij je terecht kunt voor een compleet aanbod omtrent het (ver)bouwen van een huis. Ideaal om daar natuurlijk inspiratie op te doen om er zo achter te komen wat precies je dromen zijn en of deze gerealiseerd kunnen worden. 

 

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest
©House in Style Barcelona
©House in Style Barcelona

 

Wij hebben nu geen (grote) verbouwing op de planning staan en het toilet kunnen wij zelf ontwerpen en door een goede vriend laten realiseren. In de toekomst zou ik voor de badkamer wel een plan willen laten uitwerken door een specialist. Natuurlijk gaan we dan eerst ons eigen ideeën op papier zetten maar een expert moet natuurlijk wel even controleren of dit allemaal past in het technische verhaal.

 

©House in Style Como
©House in Style Como

 

Styling is meer mijn ding. Zo heb ik altijd gedacht, zodra de dag aanbreekt dat wij een koophuis hebben, dan koop ik ‘mooi’ beddengoed. Dan dek ik elke dag braaf wel m’n bed op en kleed ik het bed aan met een mooi plaid. Nu ben ik superverliefd geworden op de collectie van House in Style. Vooral het Marrakech dekbed in combinatie met het Como dekbed en het Barcelona plaid. Ik gok zo maar eens dat deze binnenkort in onze slaapkamer te vinden is. Goh en dan misschien ook wel gelijk de mooie Antibes handdoekencollectie en doe dan ook maar de Puglia badjas, zo verleidelijk en mooi allemaal! 

 

©House in Style Antibes
©House in Style Antibes
©House in Style Puglia
©House in Style Puglia

 

Ach dromen genoeg! Het is leuk om elke keer wat te veranderen in huis en om ergens voor te sparen dan heb je ook elke keer momenten waarop je trots bent dat je het allemaal hebt kunnen realiseren. 
Samen een huis kopen is zo leuk! Ik hoop dat iedereen dit een keer mee mag en kan maken.

 

De volgende keer vertel ik jullie graag over mijn liefde over bloemen en waarom deze een must zijn voor in huis.

 

Meer informatie over Beurs Eigen Huis of House in Style? Voor de aanvraag van hoge resolutiebeelden en productuitleen kun je contact opnemen met TALK ABOUT PR & Communicatie (www.talkabout.nu)

 

Door: Aniek

share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0