ADVENT: 6X AFTELLEN TOT KERST

lichtsnoer

 

Daar ben je dan: december! Wat mij betreft met recht ‘the most wonderful time of the year’. Kaarsjes aan en lekker tafelen, zo nu en dan een lange winterwandeling en dan bij thuiskomst een glaasje warme glögg (geheel volgens Zweedse traditie, waar ik een tijdlang heb gewoond, je leest er hier meer over!). Waar ik mezelf ook ieder jaar standaard op trakteer: een ouderwetse kartonnen advent kalender met chocolade figuurtjes. 

 

Elke dag één vakje open peuteren, net als vroeger (toen ik ‘m nog als schoencadeautje kreeg van de Sint). Stiekem smaken deze dagelijkse traktaties niet bepaald naar chocolade, maar het idee is zo leuk: het aftellen van de dagen tot kerst. En wat dacht je van die fijne vintage plaatjes? 

 

Nu was ik vorige week in Duitsland voor een zakelijk overleg, en daar blijkt de advent kalender écht een ‘ding’. De ‘big brands’ brengen er zelfs hun eigen kalenders op de markt. Die van Maybelline New York was bijvoorbeeld een echte must-have, zo begrepen we al: 24,95 Euro voor ’24 tolle produkten’ (was begin oktober al overal uitverkocht). En ook de advent kalender van Playmobil, met een thema naar keuze, van piraten tot feeën, schijnt een alom geliefde bestseller te zijn. 

 

Maar het kan ook creatiever! Mijn afspraak was bijvoorbeeld al weken bezig met het verzamelen van de leukste cadeautjes en lekkernijen, om die vervolgens zo mooi mogelijk in te pakken. Iedere dag weer een nieuwe verrassing voor haar zoon, feestelijk verpakt in een met zorg gedecoreerd papieren zakje. Zo wordt de decembermaand toch echt een feestje? 

 

Kortom: hier gaan de chocolade figuurtjes plaats maken voor iets beters. Inspiratie genoeg! Ik zette de leukste kalenders voor je op een rij.

 

Annelieke


Bron: readmytealeaves.com
Bron: readmytealeaves.com
Bron: readmytealeaves.com
Bron: readmytealeaves.com

De ‘happy family’ adventskalender

Met elke dag een origineel initiatief om wat leuks te doen samen. Van pannenkoeken bakken tot een ‘Before-work croissant run’. Lekker origineel en helemaal gratis.

Bron: ixxidesign.com
Bron: ixxidesign.com

Countdown met ixxi

Aftelllen met de ixxi-adventskalender, ontworpen door Studio Boot. Onder het mom ‘Merry X-mas, save a tree’ draai je elke dag een kaartje om, totdat je je eigen ixxi-kerstboom aan de muur hebt hangen. 


Bron: masterofmalt.com
Bron: masterofmalt.com

24x whiskey

Manlief zou ik zeker weten dolblij maken met deze whiskey advent kalender (jep, dat bestaat dus ook!).


Bron: Myscandinavianhome
Bron: Myscandinavianhome

ra, ra...

Iedere dag een raadsel met de ‘calender of clues’. Deze adventskalender bestaat uit 24 kleine raadseltjes die allemaal verwijzen naar een plek in huis waar een cadeautje is verstopt. Snel in elkaar gezet, iedere dag weer een klein feestje.


Bron: roomed.nl
Bron: roomed.nl

rolletjes sparen

De gerecyclede advent kalender. Spaar je lege toiletrollen op en maak er een goed gevuld kartonnen kersthuis vol kleine cadeautjes van. Inclusief rokend schoorsteentje van jawel, een toiletrol.


©Villeroy & Boch | www.villeroy-boch.nl/shop
©Villeroy & Boch | www.villeroy-boch.nl/shop

kalender van porselein

Op zoek naar een duurzamer exemplaar? Villeroy & Boch heeft een traditionele advent kalender met porseleinen vakjes in het assortiment, met sfeervolle ‘oldskool’ kersttekeningen. Kijk ook eens op www.villeroy-boch.nl/shop

Meer informatie over Villeroy & Boch? Voor de aanvraag van hoge resolutiebeelden en productuitleen kun je contact opnemen met het PR-bureau van Villeroy & Boch: TALK ABOUT PR & Communicatie (www.talkabout.nu)


Door: Annelieke

 

share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0