GLÜHWEIN OP Z'N ZWEEDS

lichtsnoer

 

Glühwein kennen we allemaal. Maar wat dacht je van een mok warme “glögg”? Deze Scandinavische variant op glühwein leerde ik drinken in Zweden, waar ik alweer 8 jaar geleden een tijdlang studeerde. Glögg is een spicy gekruide warme rode wijn die je serveert met amandelen en rozijnen. Het drankje dankt zijn naam aan het Zweedse woord voor ‘gloeien’ (“glöda”), en dat is dan ook wat glögg met je doet: een fijn opwarmertje! 

 

In Nederland is glögg moeilijk te verkrijgen, maar in de weken voorafgaand aan kerst liggen de flessen steevast in de schappen bij de IKEA. Liever zelf aan de slag? Combineer rode wijn, port en wodka met sinaasappelschillen en specerijen als kardemom, steranijs, kruidnagel en kaneel. De ideale verwarmende verwennerij na een lange winterwandeling. Het precieze recept vind je hier. Serveer je glögg in stijl met de winterse punchbekers van Villeroy & Boch (18,90 EUR).


Proost! Of zoals de Zweden het zeggen: skål!  

 

Annelieke


Villeroy & Boch decorated Christmas Accessories Punchkop | www.villeroy-boch.nl/shop
Villeroy & Boch decorated Christmas Accessories Punchkop | www.villeroy-boch.nl/shop
Bron: blog.anthropologie.com
Bron: blog.anthropologie.com
Bron: Pinterest
Bron: Pinterest
Bron: opaandcompany.com
Bron: opaandcompany.com
Bron: Pinterest
Bron: Pinterest
Bron: wintercozy.tumblr.com
Bron: wintercozy.tumblr.com

Meer informatie over Villeroy & Boch? Voor de aanvraag van hoge resolutiebeelden en productuitleen kun je contact opnemen met het PR-bureau van Villeroy & Boch: TALK ABOUT PR & Communicatie (www.talkabout.nu)


Door: Annelieke

 

share:

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Yvonne (donderdag, 26 oktober 2017 21:13)

  Hi,

  ik kom net toevallig op deze pagina uit en lees dat Zweedse glögg hier moeilijk te verkrijgen is. Dit klopt niet helemaal, want wij verkopen de originele alcoholvrije glögg van het Zweedse Vinfabriken. De biologische witte appel glögg van hun is in de afgelopen jaren al vele malen testwinnaar geweest van glöggtests in Zweden. Zowel de witte als de rode glögg zijn vol van smaak en zo lekker, dat je de alcohol niet eens mist. Beide soorten zijn ook koud te drinken.

  M.vr. gr. Yvonne van Rooij / Butik Nord

 • #2

  Natasja Gregorowitsch (vrijdag, 27 oktober 2017 09:50)

  Hoi Yvonne,

  Supergoed om te horen dat jullie de glogg al jaren verkopen! Heerlijk drankje. Wij kijken ook weer uit naar de koude maanden!