CITYTRIP DEN BOSCH: SLAPEN ALS EEN HERTOG(IN) IN 'THE DUKE BOUTIQUE HOTEL'

lichtsnoer

 

Iets wat je af en toe gewoon moet doen: een romantic getaway. Even geen eten koken, vaatwasser uitpakken en wasjes draaien. Je kunt dan meteen aan Rome of Barcelona denken, maar dichter bij huis is het vaak net zo leuk. Vooral als je een bijzonder en origineel hotel uitzoekt, zoals The Duke Boutique Hotel in 's-Hertogenbosch. 


Doen in den bosch

Ik ben dol op het bourgondische 's-Hertogenbosch. Mijn eerste ontmoeting met deze stad weet ik nog goed: het was de 11e van de 11e in 2011. Ik was er gestrand met de trein na een interview en besloot dan maar de stad te verkennen in plaats van het station. Ik wist niet wat me overkwam. Carnaval, dat vieren ze hier toch pas rond de voorjaarsvakantie? Nog geen maand later tekenden mijn vriend en ik een huurcontract voor een appartement in de stad. Inmiddels zijn we verhuisd naar Breda (nog net iets geweldiger) maar 's-Hertogenbosch, mijn eerste echte kennismaking met Brabant, heeft een speciaal plekje in mijn hart. Zodoende besloten we deze stad te kiezen voor onze 'dichtbij'-stedentrip. 

 

De allereerste tip wanneer je 's-Hertogenbosch bezoekt: ga NIET in de rij staan bij Banketbakkerij Jan de Groot voor de lekkerste, enige echte Bossche Bol. Heel veel koffie- en lunchzaakjes hebben de 'Jan de Groot'-bol namelijk gewoon in hun assortiment, zoals van Puffelen in de gezellige Uilenburg. Als je daar bent, zie je ook de opstapplaats van de rondvaarten liggen. Van april t/m oktober kun je varen op de Binnendieze. Dit is zeker een aanrader, de vrijwilligers vertellen de mooiste verhalen over de stad.

 

Wandelen, hardlopen en fietsen kun je doen in Het Bossche Broek, vanuit de binnenstad loop je zo dit natuurgebied in. De omgeving rondom de IJzeren Man in Vught is ook erg mooi. Tref je slecht weer? Dan is de Verkadefabriek je redding: filmpje pakken, koffie met iets lekker, lunch, dineren, borrelen: het kan er allemaal. 

 

Andere favo adresjes in het centrum:
winkel VanDaan, LushEetbar DIT (en DIT OOK) , Pizzeria Stefano's en Roels Eten & Drinken.

Sowieso zijn er in de Uilenburg en de Korte Putstraat erg veel leuke restaurantjes en cafés te vinden. Zelf hebben we tijdens onze stedentrip gegeten bij Sitio - Steaks & Pasta. De bruschetta en fussili met kalfsreepjes, gorgonzola, paddenstoelen, rucola en krokante pancetta zijn absoluut to die for. Ga erheen! (wel even reserveren)

 

slapen in den bosch

We hadden een overnachting geboekt in The Duke Boutique Hotel, hartje centrum, tussen de Sint-Janskathedraal en Korte Putstraat in. Een heerlijke plek! Je hebt er het beste ontbijt ever en er is ontzettend veel aandacht besteed aan het interieur en de huisstijl. Zo staan er grappige teksten op de muur, hebben ze hun eigen shampoo en zeep en de inrichting is stoer en industrieel met vintage details. Wil je een slaapkamer à la The Duke? Gebruik voor hetzelfde industriële, warme effect ultramatte krijtverf in de kleur Black Pearl in combinatie met Chocolat Chaud of Misty Taupe van AmazonaIn The Duke Boutique Hotel wordt dit gecombineerd met materialen als zwart staal, hout en beton. Spreekt de blauwe hotelkamer je meer aan? Kies dan bijvoorbeeld voor krijtverf de kleuren Jeans of Leigrijs. De vloerkleden in The Duke zijn van B.I.C. Carpets (Milek).

 

Heb je zelf ook tips op het gebied van hotels, eettentjes en to do's voor een 'dichtbij' (of juist ver weg) stedentrip? Laat het ons hieronder in de comments weten! We proberen graag alles uit :-) 

 

Kim

 

Awesomeness! #marshall #music #denbosch #hotel

Een foto die is geplaatst door Kim Waninge (@kimwaninge) op

The Duke Boutique Hotel, 's-Hertogenbosch
The Duke Boutique Hotel, 's-Hertogenbosch
The Duke Boutique Hotel, 's-Hertogenbosch
The Duke Boutique Hotel, 's-Hertogenbosch
The Duke Boutique Hotel, 's-Hertogenbosch
The Duke Boutique Hotel, 's-Hertogenbosch
The Duke Boutique Hotel, 's-Hertogenbosch
The Duke Boutique Hotel, 's-Hertogenbosch

Good morning lazy sunday! #besthotelever #breakfast #denbosch

Een foto die is geplaatst door Kim Waninge (@kimwaninge) op

Sitio - Steaks & Pasta, 's-Hertogenbosch
Sitio - Steaks & Pasta, 's-Hertogenbosch
Sitio - Steaks & Pasta, 's-Hertogenbosch
Sitio - Steaks & Pasta, 's-Hertogenbosch
Sitio - Steaks & Pasta, 's-Hertogenbosch
Sitio - Steaks & Pasta, 's-Hertogenbosch
Sitio - Steaks & Pasta, 's-Hertogenbosch
Sitio - Steaks & Pasta, 's-Hertogenbosch
Amazona Black Pearl krijtverf
Amazona Black Pearl krijtverf
Amazona Chocolat Chaud krijtverf
Amazona Chocolat Chaud krijtverf
Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Door: Kim

share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0