BEEN THERE: VTWONEN  & DESIGN BEURS

lichtsnoer

 

Van 27 september t/m 2 oktober vond de vtwonen & design beurs plaats in de RAI Amsterdam. Net als vorig jaar gingen wij op pad om de laatste trends op het gebied van wonen voor je te verzamelen. Wat blijkt? De interieurtrends van winter 2016-2017 hebben alles te maken met de circle of life... 


woontrend: geborgenheid

Welke interieurtrends gaan het komende jaar hun intrede doen? We vroegen het bij de stand van LINTELOO. De trends op het gebied van kleuren, vormen en materialen komen vaak voort uit een bepaalde levensstijl. Mensen gingen vorig jaar bijvoorbeeld erg op zoek naar creativiteit en unieke producten door de 'massa' die het internet ons dagelijks brengt.

De trends die we de komende tijd gaan zien, komen voort uit de beelden van ellende in de wereld die onze huiskamers via allerlei kanalen binnendringen. We gaan op zoek naar geborgenheid en warmte. Diepe, warme kleuren zoals oker, donkerblauw, - groen en -rood moeten voor dat gevoel gaan zorgen. De cocooning trend blijft, met kussens, plaids en zachte 'aaibare' stoffen zoals velours. Verlichting gaat een belangrijke rol spelen, dus zorg dat je een strak lichtplan paraat hebt. Wat betreft materialen komt alles terug: the circle of life! Messing, staal, hout en goud: natuurlijk en warm. Scherpe hoeken worden afgerond, dus we gaan veel cirkels en rondingen tegenkomen. En losse elementen: geen giga hoekbank met robuuste salontafel, maar kleinere, losse (ronde) bijzettafels en meerdere stoelen en banken. 

 

Natuurlijk is er altijd een contra trend: wit! Spierwit is uit den boze, ga liever voor ton sur ton met de warmere 'off-whites' en nudes. De allerbelangrijkste tip voor een smashing, jaloersmakend interieur? Die leerden wij van Coco Chanel: "An interior is the natural projection of the soul." Uiteindelijk maakt het op gebied van woontrends niet uit of je een innovator, pionier of achterblijver bent, zolang het maar voelt als jouw thuis! 

 

vlogtime: zo zag onze dag eruit

kleuren om in de gaten te houden

vtwonen & design beurs 2015, LINTELOO, www.kabaalmakers.com

diep & DONKER

vtwonen & design beurs 2015, www.kabaalmakers.com
vtwonen & design beurs 2015, jacco maris, www.kabaalmakers.com
ODE1647 van jacco maris
vtwonen & design beurs 2015, www.kabaalmakers.com
vtwonen & design beurs 2015, www.kabaalmakers.com
vtwonen & design beurs 2015, Essenza, www.kabaalmakers.com
Essenza Vanja Vanilla met Vanja Aqua dekbedovertrek
vtwonen & design beurs 2015, Auping Masonry, www.kabaalmakers.com
Auping Masonry dekbedovertrek

nude, bright & off-white

vtwonen & design beurs 2015, www.kabaalmakers.com
vtwonen & design beurs 2015, www.kabaalmakers.com
vtwonen & design beurs 2015, www.kabaalmakers.com
vtwonen & design beurs 2015, Solis, ariadne at Home, www.kabaalmakers.com
SOLIS Caffespresso Pro in het woonhuis van ariadne at Home
vtwonen & design beurs 2015, www.kabaalmakers.com
Lightbox, o.a. verkrijgbaar via A Lovely Little Company

you're welcome! ;-)

vtwonen & design beurs 2015, www.kabaalmakers.com

Door: Kim

share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0