KILLER BLENDER VS. SEXY SLOW JUICER

lichtsnoer

 

Kookboeken staan er vol mee, op de menukaarten in de horeca zijn ze niet meer weg te denken en ook thuis raken we er steeds meer mee vertrouwd: gezonde sapjes en smoothies. Een healthy combo van appel, rode biet en gember of iets groenigs met spinazie en avocado zorgt ervoor dat je met gemak al je vitamines en mineralen binnenkrijgt. Maar al die apparaten... Wat is nu wat en wat is het beste? 


a juicy story...

De slow juicer, sapcentrifuge en de blender: ze hebben met elkaar gemeen dat ze groenten en fruit verwerken, maar wat is nu precies het verschil? En wat is gezonder? Sappen of smoothies? 

 

Sapcentrifuges halen het sap uit groenten en fruit en scheiden dit, waardoor je een kan met geconcentreerd sap en een kan met pulp krijgt. De dosis vitamines en mineralen is per glas erg hoog wanneer je een sapcentrifuge gebruikt omdat je relatief veel groenten en fruit nodig hebt om een glas te vullen. Een slow juicer is een sapcentrifuge, maar de lage snelheid van de slow juicer zorgt ervoor dat er minder zuurstof bij het sap komt, waardoor het meer kleur en smaak behoudt.In een blender worden de complete stukken groente en fruit fijngemalen, waardoor er in een (groene) smoothie meer vezels zitten dan in een juice. Hoe krachtiger en sneller de blender, hoe fijner de ingrediënten worden gemalen en hoe beter je lichaam de vitamines uit de smoothie op kan nemen. Bovendien smaakt je smoothie intenser als de voedingsdeeltjes fijner zijn.best of both worlds

Wil je een verzadigende maaltijd? Kies dan voor een smoothie uit de blender in verband met de vezels. Wil je zo veel mogelijk voedingsstoffen in je glas? Ga dan voor een sap uit de juicer. Health tip: gebruik het beste van twee werelden! Gebruik een vers gemaakte juice als basis voor je smoothie. Zo krijg je éxtra veel voedingsstoffen binnen en heb je een vullend ontbijt dankzij de aanwezigheid van vezels in je smoothie. Of maak je smoothies voortaan in de SOLIS Twist & Mix Blender Pro (€ 199,90). Hiermee pers je het geconcentreerde sap van citrusvruchten uit boven de blenderkom voor een vitamineboost.

 

www.solis.com

©SOLIS Multi Slow Juicer Pro
©SOLIS Multi Slow Juicer Pro

Door: Kim

Meer informatie over Solis? Voor o.a. de aanvraag van hoge resolutiebeelden kun je contact opnemen met het PR-bureau van Solis: TALK ABOUT PR & Communicatie (www.talkabout.nu)

 

share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0