INTERIEURTRENDS SPOTTEN OP AMBIENTE


Elk jaar reist TALK ABOUT af naar Frankfurt am Main voor de Ambiente: “the world's most important consumer goods trade fair”. Een gigantische beurs met meer dan 4.700 exposanten uit 89 landen. Er is altijd één minpuntje aan een bezoek: er kan niets gekocht worden. De beurs is echt bedoeld voor inkopers. Voor ons is het een bron van inspiratie op het gebied van interieurtrends en nieuwe producten. En geeft ons daardoor een goed beeld van wat we de komende tijd in de winkels kunnen vinden. 

 

Goed voor de ‘30 Dagen Meer Geld Overhouden Challenge’, maar met mooie merken als House Doctor, Bredemeijer, Kreafunk, Nicolas Vahé, Villeroy & Boch, Bloomingville, Hübsch, Wesco, Keecie, Solis, Present Time en Madam Stoltz in de buurt voelt ‘niet kopen’ toch wel een beetje onnatuurlijk. 


Humour + curiosity

Gelukkig konden we ons ook vergapen aan een heleboel spullen die we absoluut niet wilden kopen: rariteiten. Antiek en curiosa. Als op zichzelf staand product vaak ontzettend kitsch, maar wanneer je een paar rariteiten als stilleven combineert en er een glazen stolp aan toevoegt, ben je helemaal trendy en volgens de ‘rariteitenkabinet’ trend bezig. In het Color Trends Seminar herfst/winter 2015-2016 werd deze trend al voorspeld onder de noemer ‘Wonder Room’, bij de Ambiente noemen ze het ‘Humour + curiosity’.

 

Wanted: Kreafunk aOWL (links) & House Doctor stolp Ka1027 (rechts)
Wanted: Kreafunk aOWL (links) & House Doctor stolp Ka1027 (rechts)

Clarity + lightness

Vorig jaar zagen we een explosie aan kleuren op de Ambiente: slow juicers, koffiemokken, pannen, bloempotten, prullenbakken, tuinkabouters en espressoapparaten werden getoond in letterlijk alle kleuren van de regenboog: rood, roze, paars, blauw, groen, geel en oranje. Dit jaar voerde de trend ‘Clarity + lightness’ de boventoon. Deze interieurtrend is simpel en licht. Wit is de basiskleur en wordt gecombineerd met verschillende grijstinten, licht blauw, lime, hout nuances en fijne, delicate materialen. De natuur is het uitgangspunt voor deze trend. Met name bij de Scandinavische interieurmerken zie je dat deze trend al flink is ingeburgerd, vaak met zwart als contrastkleur. 


Wanted: Villeroy & Boch Artesano Original Tea & Cake lijn (links) & Hübsch vaasjes (rechts)
Wanted: Villeroy & Boch Artesano Original Tea & Cake lijn (links) & Hübsch vaasjes (rechts)

Craft + culture

De ‘Craft + culture’ trend komt voort uit de waardering voor traditionele materialen, vormen en productiemethoden. Denk hierbij aan keramiek, sisal, raffia, rotan, canvas en geweven of gevlochten textiel. Zo zijn de macramé hangers helemaal terug. De materialen worden gecombineerd met vrij donkere kleuren zoals indigo, bordeaux paars, toermalijn groen, kamille geel en roestbruin. 


Wanted: House Doctor beeld Fa0500 (links) & Hübsch manden (rechts)
Wanted: House Doctor beeld Fa0500 (links) & Hübsch manden (rechts)

History + elegance 

Metaalkleuren, parelwit en oudroze in combinatie met donker mahonie, grijs- en zwarttinten en donkerblauw: het geeft een luxueuze, glamoursfeer. De ‘History + elegance’ trend is eigenlijk een moderne versie van het renaissance interieur. Klassieke en artistieke elementen en kleuren worden in een nieuw en modern jasje gegoten door ze te combineren met futuristische, high-tech accessoires. Binnen deze trend zien we veel donkere houtsoorten, marmer, gietijzer, koper, brons, klassiek porselein en luxe stoffen zoals zijde, suède en zacht leer.


Wanted: Villeroy & Boch soepterrine Lucia’s (collector’s piece, limited edition) & Bredemeijer Cosy Manto theepot (rechts)
Wanted: Villeroy & Boch soepterrine Lucia’s (collector’s piece, limited edition) & Bredemeijer Cosy Manto theepot (rechts)

Door: Kim

share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0