INSPIRATIE: EEN DAGJE WOONBEURS

 

Eén van de leukste dingen aan dit vak? De beurzen! Heerlijk rondneuzen, inspiratie op doen en mooie nieuwe merken en producten spotten. Veel beurzen zijn er vooral om te kijken. Als je het ons vraagt, is het voordeel van de Woonbeurs dan ook dat je hier met volgeladen auto de parkeergarage uit kunt rijden! 

 

En dat kwam goed uit, want TALK ABOUT is onlangs verhuisd en ons nieuwe, grote ultrahippe kantoor kon nog wel wat accessoires gebruiken. Natuurlijk waren we ook op de Woonbeurs om woontrends te spotten en die met jou te delen.

freak show

Wat blijkt? De ‘rariteitenkabinet’ trend waarover we hoorden tijdens het kleurseminar voor het winterseizoen 2015-2016, doet nu al zijn intrede! En wel in de vorm van de glazen stolp, waaronder van alles tentoongesteld wordt. Deze stolp gaat natuurlijk al langer mee en is een paar jaar geleden zelfs bestempeld als DE woontrend. Het gaat vooral om de objecten die verdwijnen onder de glazen stolp: hoe meer het de gedachte ‘wat apart’ opwekt, hoe beter.

 

groepjescultuur

Onder het mom van één is ook maar zo alleen: groepeer! Planten, fotolijsten en posters, (hang)lampen. More is more, less is less.

 

more copper please!

We kunnen er geen genoeg van krijgen: koper. Een greep uit het assortiment: koperen klokken, lampen, krukjes, bijzettafels, waxinelichtjes, kandelaren, vazen, manden, koperkleurige kussens, fotolijsten and so on…

 

zelf doen

DIY is sinds de intrede van Pinterest, Welke.nl en Etsy niet meer weg te denken. Kleurrijke tapes, stempels, stickers, creatieve kaarten en posters met spreuken; ideale zoethouders nu de herfst en winter eraan komen.

 

into the wild 

Veren, schedels, wolven, uilen, hout, bont, wol, leer, beton. Dier en natuur krijgen zowel buiten als binnen meer aandacht. Naast dat we veel dierenprints en natuurlijke materialen gebruiken, zorgen we ook dat producten minder schade aanrichten aan het milieu. Zo werden in het atelier op de Woonbeurs oude jeans omgetoverd tot woonaccessoires als kussen- en iPadhoezen. Bij de stand van BB Bricks stonden bouwwerken van grote Lego-blokken, gemaakt van gerecyclede of recyclebare kunststof.

 

Door: Kim

Meer weten over de Woonbeurs en de leuke producten/merken die in deze blog staan?

Kijk op onderstaande websites:

www.woonbeurs.nl, www.studiodewinkel.nl, www.dedonutfabriek.nl, www.bb-bricks.com, www.gjaltproducties.nl, www.stijlbon.nl


share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0