LOSLATEN OP CAPRI

lichtsnoer

 

Ken je dat? Zo'n vakantie die iets anders verloopt dan gepland? Bagage raakt zoek, een hotel met gephotoshopte website of je blijkt niet goed tegen 'exotisch' eten te kunnen. Wij planden een rondreis langs de Amalfikust en kregen op het vliegveld van Napels wegens een administratieve onhandigheid de huurauto niet mee. Binnen een uur (flexibiliteit en probleemoplossend vermogen op en top!) hadden we alle hotels gecanceld en zaten we op de boot naar het idyllische eiland Capri. Iets wat ik voor geen goud had willen missen... (Capri dan, de boot had ik graag overgeslagen)


dolce far niente

Ik ga er niet te veel over verklappen, want persoonlijk vind ik dat je eens in je leven Capri met eigen ogen moet hebben gezien. Koop er dan vooral de Corallium parfum van Carthusia 'I Profumi  di Capri', die is al net zo heerlijk als het eiland zelf.


Wat ik vooral leerde tijdens deze vakantie is dat het soms goed is om geen plannen te hebben tijdens je vakantie. Om gewoon maar eens te kijken wat de dag je brengt. Boottocht om het eiland? Oké! Dagje zwembad met Eten, Bidden, Beminnen? Dikke prima.  Gelati eten. Boottochtje naar Positano. Met de stoeltjeslift naar Monte Solaro. Het schouwspel bij de Grotta Azzurra observeren, berekenen hoeveel geld daar per uur wordt binnengehaald voor vijf minuten bootje varen en na een paar dagen tóch terug komen om te veel geld te betalen voor een serenade in een donkere grot. 


Als je nog geen vakantieplannen hebt, is Capri het overwegen meer dan waard. En daarmee basta. 


Kim


© Kim Waninge | Marina Piccola | Capri
© Kim Waninge | Marina Piccola | Capri
© Kim Waninge | Via Krupp | Capri
© Kim Waninge | Via Krupp | Capri
© Kim Waninge | Capri
© Kim Waninge | Capri
© Kim Waninge | Via le Botteghe | Capri
© Kim Waninge | Via le Botteghe | Capri
© Kim Waninge | Capri
© Kim Waninge | Capri
© Kim Waninge | Via Roma | Capri
© Kim Waninge | Via Roma | Capri
© Kim Waninge | Chiesa di Santa Maria Assunta | Positano
© Kim Waninge | Chiesa di Santa Maria Assunta | Positano
© Kim Waninge | Positano
© Kim Waninge | Positano
© Kim Waninge | Capri
© Kim Waninge | Capri
© Kim Waninge | Positano
© Kim Waninge | Positano
© Kim Waninge | Monte Solaro | Capri
© Kim Waninge | Monte Solaro | Capri
© Kim Waninge | Capri
© Kim Waninge | Capri
Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Door: Kim

share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0